Over ons

Ik Saskia Harke woon samen met mijn kinderen (Dimitri 2005 en Roos 2007) op de molen. We hebben (samen met Thetmar Lammers, mijn ex-partner) het "fabrieksgedeelte" omgebouwd tot een mooie Chambre d'Hôtes met 3 riante kamers. Alle kamers hebben een apart slaapgedeelte voor eventuele kinderen en een eigen badkamer. Op de begane grond is een grote gemeenschappelijke ruimte gecreëerd voor Table d'Hôtes, gezelligheid bij de open haard en een ruimte waar een spelletje gespeeld kan worden.

De minicamping is voor maximaal zes kampeermiddelen.

Het riviertje naast ons huis stroomt snel en is ondiep, maar er kan goed rivierkreeft gevangen worden. Verder kan je er met warm weer ook heerlijk in “pootje” baden. Op het terrein zijn diverse speeltoestellen voor de kinderen en we hebben een zwembad van ongeveer 6 x 4 meter.

 

Sinds juli 2016 wonen ook Francis, Theo samen met hun kinderen (Indra 2005 en Ryann 2009) op de molen.

Francis helpt met de chambre d'hôtes en camping. Theo zal je af en toe verassen met een heerlijk Surinaams gerecht tijdens de Table d'hôtes

 

Het waterrad is ontworpen en in elkaar geklonken door Gustave Eiffel (zegt men....).

Wie ons hiervan bewijs kan leveren ontvangt van ons een mooie prijs!

Moulin Ecurades is bij de oude bewoners beter bekend als “Filature de laine d’Ecurades”.

Moulin Ecurades had niet zozeer een molenfunctie, maar stond beter bekend als wolspinnerij. Ondanks dat het een spinnerij was, had het wel degelijk een molenfunctie. Dit is nog goed te zien aan de molenstenen en attributen die er zijn.

 

 

Onze gebruikers

Wij hopen in de toekomst gasten te mogen ontvangen, die houden van de natuur, rust en ontspanning. In de omgeving zijn veel mogelijkheden tot (culturele) uitstapjes. Verder kun je bij ons op het terrein “pootje” baden in de rivier, rivierkreeften vangen (eventueel om op te eten), wandelen in het bos, spelen / knuffelen / helpen met de verzorging van de dieren, hutten bouwen en helpen met het bouwen van een vlinder- en insectenhotel in de buurt van het dierenverblijf.

Onze Chambre d’Hôtes heeft alleen familiekamers, maar dat betekent niet dat alleen gezinnen welkom zijn. In Frankrijk is het namelijk zo dat je maximaal vijf kamers mag hebben en het niet uitmaakt hoe groot de kamers zijn. Wij hebben gekozen voor grote kamers, met een semi afgesloten slaapgedeelte voor eventuele kinderen. Dit betekent dat de kamers ook uitstekend geschikt zijn voor twee personen.

 

Wij willen ons gaan richten op gezinnen, de actieve wandelaar, mountainbiker, motorrijder, visser of watersporter.

Ook hopen wij in de toekomst weer met ZMOK-scholen projectweken te kunnen gaan draaien, voor restauratie, onderhoud etc.

Geschiedenis van het project

 

In augustus 2011 zijn wij door een advertentie tegen dit pand aangelopen. Er werd een stel / echtpaar gezocht, die bouwkundig waren onderlegd en ervaring hadden in het jongerenwerk en hulpverlening. Wij denken dat het zo heeft moeten zijn, want zoveel stellen zullen er niet zijn, die deze combinatie hebben. 

Thetmar komt uit de bouw en heeft zijn eigen aannemersbedrijf in Nederland en ook een bouwbedrijf in Frankrijk. 

Saskia heeft gewerkt in het jongerenwerk, sociaal cultureel werk, heeft een eigen restaurant gerund en is maatschappelijk werker geweest binnen de vrouwenopvang.

 

Wij besloten contact op te nemen met één van de twee eigenaren Peter, van wie wij de geschiedenis van het pand hoorden en wat zij graag zouden zien.

Sinds begin jaren '90 hebben Peter en Henk (twee compagnons uit Nederland) met in totaal meer dan 600 jongeren van diverse ZMOK-scholen en diverse vrijwilligers gewerkt aan de restauratie van de molen. Henk is helaas overleden, waardoor er niet actief meer met groepen jongeren gewerkt kon worden aan de restauratie. Peter vond een nieuwe compagnon Eddy, maar samen kregen zij het niet voor elkaar wat het streven was. Namelijk in een paar jaar tijd de molen om te toveren tot een groepsaccommodatie voor jongeren.


Eddy en Peter besloten uiteindelijk het pand te verkopen en op zoek te gaan naar een stel wat verder wilde gaan met hun droom.

En dat zijn wij!

 

Wij hopen in de toekomst weer met werkweken voor (ZMOK) scholen aan de gang te gaan, maar we hebben in ieder geval al plek gemaakt in ons gezin voor twee gastjongeren die geplaatst kunnen worden door Emir Europe. Helaas hebben wij de samenwerking met Emir Europe stop moeten zetten wegens onoverkomenlijke verschillen.

 

Sinds juli 2016 is de familie Hoogvliets ook op de molen komen wonen.

Sinds december 2016 woont Thetmar weer in Nederland en is Saskia met de kinderen op de molen gebleven.