Update

27-08-2012 18:17

8 juli zijn we vertrokken. Woezel (poes), 2 hamsters en de vissen zijn in de volle bus + aanhanger meegegaan naar Frankrijk. De kinderen hebben afscheid genomen op De Cunera (basisschool) en Boomhut (BSO). Ons huis in Bakkum is opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. Dus ook dit hebben wij kunnen afsluiten. Het afscheid is moeilijk, maar we weten dat we spoedig terug zullen zijn voor een aantal dagen ivm afscheidsfeest van Saskia haar familie. In Frankrijk aangekomen stond de cameraploeg van Ik Vertrek al op ons te wachten. We zijn 3 dagen gefilmd, Saskia is vooral bezig geweest met uitpakken en te proberen alles een plekje te geven, wat best moeilijk is in een pand wat niet klaar is. Thetmar is bezig geweest met de trampoline ingraven voor de kinderen, dat is even iets ander werk hier dan in Nederland. Kleigrond met keien. De machine had het ook zwaar. Thet stond zelfs op een gegeven moment loodrecht met de machine in de kuil………..

Ondertussen kennis gemaakt met een buurvrouw iets verderop, zijn had een aantal kleinkinderen bij zich en die zitten bij Dimitri en Roos op school. Dus dat was wel fijn voor Dimitri en Roos hadden ze in ieder geval al even kennis gemaakt met een aantal kinderen. Nog even een middag bij Wouter en Kathleen geweest en daar een rood katertje (Max) meegenomen

14 juli de nationale feestdag in Frankrijk hebben we hier in het dorp gevierd, kennis gemaakt met een aantal mensen en Dimitri heeft vrienden gemaakt op het springkussen.

15 juli zijn we naar Nederland vertrokken, iets eerder dan gepland, maar Thetmar zijn werkzaamheden aldaar vroegen erom om eerder terug te keren. De kinderen vonden het super (op vakantie in Nederland), Roos 2 kinderfeestjes gehad. Allebei lekker gespeeld met vriendjes. Dimitri nog even met 2 vrienden naar de bioscoop geweest. Nogmaals afscheid genomen van diverse vrienden in Castricum en vertrokken naar Balkbrug voor het afscheid en familiedag van de familie Oosterhuis. Dit was erg leuk, maar ook heel emotioneel. Saskia en de kinderen komen nu pas terug in Nederland in de kerstvakantie. 23 juli zijn we weer met volle aanhanger + bus (met daarin ook Jango Duitse Herder) weer richting Frankrijk gegaan.

Saskia weer druk met aanhanger uitpakken en Thetmar is verder gegaan met de bosmaaier.

Saskia is vooral druk geweest met dingen regelen; bankrekening, telefoon, internet, auto invoeren en ga zo maar door. Het valt niet mee om alles snel te willen regelen in Franrkijk…;-)

In de weken daarna hebben we veel visite / hulp gehad. Fam. Louwe, Fam. Heuberger, pa en ma Lammers, Fam Boots, Fam. Michels, Fam. Baron / Borst, Fam. Van Lodenstein, Fam. Groen.

Thetmar is begonnen met de verdieping van het woonhuis in te richten / slaapkamer wanden te plaatsen.

Thetmar heeft 1 x geoefend in een bandje (tracktor ville) en kon gelijk 2 keer mee met een optreden.

Saskia is een aantal x mee geweest met uitstapjes. Een aantal x zijn we ook als gezin naar het Meer bij Le Bourg d’hem gegaan, heerlijk even ontspannen.

Op een avond kwamen Wouter en Kathleen + kids hier eten en hebben ze een kip en een haan voor ons meegenomen. Een aantal dagen later kwam Wouter 2 geiten brengen…. Dus het aantal dieren groeit hier “zomaar”.

Thetmar is 26 augustus voor 3 weken weer naar Nederland vertrokken. Ricardo gastzoon van Wouter en Kathleen is 25 augustus voor 8 nachten bij ons gekomen.

Eind september zullen we weer ff een update schrijven, dan zijn de kids naar school en is Thet weer 2 weken hier geweest.

Volg ons ook op de groep van facebook: Moulin Ecurades (hier kan iedereen die facebook heeft lid van worden)